Äkta, obehandlade safirer har betydligt högre värde och hållbarhet än behandlade stenar

Kommentarer inaktiverade för Äkta, obehandlade safirer har betydligt högre värde och hållbarhet än behandlade stenar

Posted on 15th mars 2013 by admin in Ädelstensbehandlingar |Gemmologi |Om ädelstenar

Lsarcab352dSafiren är en både sällsynt och vacker ädelsten. De mest berömda stenarna kan ses i historiska smycken som Bismarcks safirhalsband, Prins Alberts safirbrosch och Star of India. Dessa är dock inte de enda safirer som utmärker sig för sin stora skönhet. Safiren är en utomordentligt sällsynt ädelsten som finns i en mängd färger och nyanser. Safirens mest uppskattade färg är blå.

En obehandlad, naturlig safir är värd betydligt mer än en behandlad och värdet är framförallt bestående. Den lyster och färgstyrka som uppnås med värmebehandling kommer alltid att blekna med tiden. Den som vill ha en sten med bestående värde och skönhet bör alltid välja en äkta, obehandlad safir.

Safirer hittas ofta på samma plats som rubiner och de bästa fynden görs bland annat i Thailand, östra delarna av Australien och Sri Lanka. Ursprungsland är av stor betydelse för en safirs värde och det är viktigt att veta var din safir kommer ifrån.

Om du tittar på bilden som illustrerar inlägget kan du tydligt se de tillväxtlinjer som visar att stenen (med största säkerhet) är en äkta och obehandlad safir

I vår butik hittar du alltid ädelstenar och tillbehör av hög kvalitet. Besök http://www.riddgem.se/

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.