Jaipur-Ett av världens centrum för ädelstenshandel

Kommentarer inaktiverade för Jaipur-Ett av världens centrum för ädelstenshandel

Posted on 9th oktober 2015 by admin in Ädelstenshandel |Nytt

, ,

Indien har två centra för handel med ädelstenar.

Indien har två centra för handel med ädelstenar: Surat och Jaipur.

I Surat slipas 90% av världens rådiamanter och härifrån exporteras 90% av indiens diamanter. Diamantslipningsindustrin etablerades i början 1900-talet av invandrade diamantslipare från östra Afrika. Staden har i sig en lång historia och omnämns i tidiga sanskrittexter.

Jaipur är ett av världens största centra för handel med färgade ädelstenar och smycken. Ädelstenshandeln i Jaipur lockar handlare från hela världen.

slipning

Att besöka Jaipur och göra affärer där är en utmaning för oss västerlänningar. Det gäller att ha tid och framförallt tålamod. De som säljer stenarna har all tid i världen och gör inget annat och det känns ibland som om det är oartigt att inte pruta länge och väl om varje sten. Vi har med tiden och efter resor till Jaipur fått goda kontakter. Beställningarna kan nu gå via e-post men vid varje nytt tillfälle måste vi gå igenom den nästan heliga förhandlings- och prutningsritualen. Vi vill understryka att för den kunnige och målmedvetne är det väl värt besväret. Många av de vackra och prisvärda stenarna ni hittar i vår webshop kommer från Jaipur och vi värdesätter de kontakter vi har där.

marknad

 

I vår butik hittar du alltid ädelstenar och tillbehör av hög kvalitet. Besök http://www.riddgem.se/

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.